Til virksomheder

Medarbejdere, der nærmer sig pensionsalderen, har også brug for relevante udviklingsforløb. Og en god seniorpolitik med åbenhed om den sidste del af arbejdslivet og den næste livsfase giver jer mulighed for bedre at kunne tilrettelægge succession planning og overførsel af viden.
Et forløb hos mig kan også være et relevant alternativ til outplacement – jeg kalder det pensionplacement – ved fratrædelsesaftaler og opsigelsesrunder, som involverer ældre medarbejdere.

Pensionplacement - et alternativ til outplacement

Vi sammensætter i fællesskab den løsning, som I har brug for til jeres medarbejdere. Jeg tilbyder blandt andet:

1:1 forløb. Et fortroligt rum, hvor medarbejderen får mulighed for at tilrettelægge den sidste del af arbejdslivet og forberede sin næste livsfase, hvor arbejdet ikke længere bidrager til identitet, mening og struktur i dagligdagen.

Pensionplacement. Ved fratrædelsesaftaler og opsigelsesrunder er pensionplacement et relevant alternativ til outplacement for medarbejdere over en vis alder. Her forbereder medarbejderen sig på den næste livsfase, ligesom hvis det havde været det næste job.

Hvad får virksomheden ud af det?

I får:

  • Et relevant tilbud om kompetenceudvikling til medarbejdere, der nærmer sig pensionsalderen.

  • Mulighed for at fastholde medarbejderen i længere tid end ellers ved at lægge planer med medarbejderen for den sidste del af arbejdslivet med bistand fra en neutral part.

  • Mulighed for afklaring for medarbejdere, der ikke kan se sig selv gå på pension, selvom de ikke længere udfylder deres stilling lige så godt som tidligere. De fleste ansættelseskontrakter indeholder ingen pensionsalder, og et forløb kan spare virksomheden for unødvendige opsigelsesomkostninger. Det kan være et følsomt emne at drøfte med sin nærmeste leder.

  • Et nyt bidrag til jeres CSR-politik, employer branding og et positivt bidrag på renommékontoen.

Sådan finansierer virksomheden et forløb

Et forløb kan indgå i virksomhedens seniorpolitik som et selvstændigt tilbud eller som et alternativ til fx årets lønregulering, seniorfridage, årets indbetaling af ekstra pension ved nedgang i arbejdstid  eller andre elementer i seniorlønpakker. Hvis det indgår i stedet for noget andet, behøver det ikke koste virksomheden ekstra.

Sådan finder I ud af, hvad der passer til jeres situation

Kontakt mig gerne, så vi kan drøfte, hvordan jeg bedst kan hjælpe jer. Du kan ringe eller skrive, eller booke en uforpligtende telefonsamtale via knappen her: