Om Et rigt liv

Et Rigt Liv er stiftet og ejet af mig, Line Visti Andersson.

Jeg har arbejdet med HR og mennesker i størstedelen af mit arbejdsliv, bl.a. som HR-chef i den multinationale, rådgivende ingeniørvirksomhed WSP og i Hjerteforeningen, og jeg har tidligere også arbejdet med HR i staten.

Jeg er uddannet executive coach, cand.jur. og HD(O), og jeg har en MasterClass i Psykologi.


"Ny forskning viser, at en tredjedel af alle seniorer ikke forbereder sig på at gå pension.

I den vestlige verden er vi meget forbundne til vores arbejde, og det udgør ofte en stor del af vores identitet. Vi kan nærmest ikke forestille os, at vi en dag ikke skal arbejde mere. Og når det engang sker, skal vi holde ferie non-stop. Men i længden er ferie kun sjovt, hvis man holder fri fra noget.

Så sørg for at planlægge indholdet i din næste livsfase i god tid. Det vil du blive glad for."

De usynlige medarbejdere

På et tidspunkt begyndte jeg at undre mig over den måde, vi håndterer senkarrierer og overgangen til pensionslivet på i Danmark. Når jeg talte med andre, både professionelt og privat, kunne jeg høre, at mange danske arbejdspladser ikke har en seniorpolitik, og at seniorerne lever deres eget stille liv på arbejdspladserne: selvkørende og ofte ubemærkede – indtil de siger op eller bliver fyret.

Seniormedarbejdere vil også ses og høres
Uanset erfaring og alder har man som medarbejder brug for at blive set, hørt og lyttet til af sin arbejdsgiver. Og man har brug for at få udviklet sine kompetencer. Som nyuddannet kan man have brug for ekstra kurser og træning for at komme ind i arbejdsområdet. Som erfaren og dermed også ældre medarbejder kan man have brug for hjælp til at planlægge, hvordan man får det bedste ud af den resterende del af sin karriere til gavn for både én selv og arbejdsgiveren.

Får I det bedste ud af hinanden?
Mange brancher mangler arbejdskraft, og vi vil så gerne have, at seniorerne bliver lidt længere. Det vil rigtig mange af dem også gerne – hvis de bliver spurgt og inddraget.

Alene dét at starte samtalen med seniorerne kan være nok til at få dem til at blive på arbejdspladsen. Det er en af grundene til, at jeg startede Et Rigt Liv: Jeg vil gerne hjælpe virksomheder og seniormedarbejdere med at få det meste og bedste ud af hinanden, og jeg har udviklet et koncept og et forløb, der kan sikre netop det.

Samtidig har jeg også oplevet, at mange virksomheder ikke har noget at tilbyde ældre medarbejdere, som virksomheden bliver nødt til at skille sig af med. Det giver ikke mening at bruge outplacement. Derfor har jeg udviklet et pension placement-forløb som et værdiskabende og imødekommende tilbud i en svær situation.

Der manglede et tilbud til kommende pensionister
Muligheden for en ny, spændende livsfase efter arbejdslivet ligger ligefor. Men overgangen kan være svær. Mit mål er at hjælpe seniorerne med at få den bedste start på den nye livsfase. I Danmark ligger meget af vores identitet i jobbet, og når vi ikke længere arbejder, skal vi skabe os en ny. Det er lettere for nogle end for andre. Jeg har set flere ”overgangspensionister” ende i depression over mangel på formål, eller i frustration over uudnyttet overskud og energi.

Mine tilbud om et 1-1 forløb eller en workshop er skræddersyede til at kunne afhjælpe problemer og frustrationer for både virksomheder og seniormedarbejdere. Jeg kender problematikkerne og har en stor værktøjskasse, vi kan plukke fra, for at finde den rigtige løsning.

Alle fortjener et rigt pensionsliv. Det er det, jeg brænder for, og som jeg står op til med et smil hver morgen.

”Springet fra arbejdslivet til pensionistlivet er næsten som at springe ud fra 10-metervippen. Det er et af livets store forandringsprojekter, og noget jeg har skubbet foran mig. Egentlig havde jeg vel hverken lyst eller tid til at tænke nærmere over det. Line tager fat på denne problemstilling og guider én igennem et forløb, hvor man bliver tvunget til at reflektere over sit levede liv indtil nu og ikke mindst over, hvordan livet skal forme sig fremadrettet.”
Gunnar Bjørnsson